Lekker en Gezond Eten en meer

Zalm in sojamarinade met Paksoi, Peultjes en Kastanje Champignons

Recepten door
Reacties uitgeschakeld voor Zalm in sojamarinade met Paksoi, Peultjes en Kastanje Champignons
40 minuten
Voorbereiding: 20 minuten (marineren 2 tot 24 uur) | Totaal tijd bereiding: 20 minuten | Porties 4

Ingrediënten :

  • 4 stuks (100 tot 150 gr) Zalmfilets
  • 1 stuks Paksoi
  • 100 gr Peultjes
  • 100 gr Kastanjechampignons
  • 1 stuks Paprika Rood
  • 50 gr Taugé
  • 2 tenen Knoflook
  • 1/2 tl Chilipeper
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Sesamolie
  • 1/2 stuks citroen
  • 1 cm Gember, vers
  • 6 el Olijfolie
  • Peper

Bereidingswijze :

Marinade:

  1. Meng de citroensap met de sojasaus.
  2. Hak de gember en een teen knoflook fijn en voeg deze toe.
  3. Voeg peper toe naar smaak.
  4. Leg hier de moten Zalmfilet in, laat ze hier minimaal in marineren maar het liefst een nacht.

Bereiding:

  1. Was alle groentes
  2. Snijd de Paksoi in stukken
  3. Snijd de paprika in reepjes
  4. Kastanje Champignons in plakjes
  5. Hak de andere teen knoflook fijn
  6. Verwarm de olijfolie in een wok
  7. Bak de knoflook en de chilipeper aan
  8. Voeg nu de paprika toe, bak deze even mee
  9. En voeg dan de Kastanje Champignons en peultjes toe
  10. Als laatste de Paksoi en de Taugé toe en bak deze even mee
  11. Breng als laatste de groente op smaak met wat Sojasaus en Sesamolie
  12. Onder tussen de Zalmfilet droog deppen
  13. Dan elke kant ongeveer drie munten de Zalmfilet gaar grillen

Hulpmiddelen :

  • Wok
  • Grillpan
  • Schaal voor het marineren

Bronvermelding :

  • Het kookboek van de voedselzandloper
Categorie: