Lekker en Gezond Eten en meer

Stoofschotel met Linzen,Pompoen en Pastinaak

Recepten door
60 minuten
Voorbereiding: 20 minuten | Totaal tijd bereiding: 40 minuten | Porties 4 personen

Dit recept wat ik heb gevonden op de website van voedselzandloper vind ik echt de moeite waard.

Ingredienten :

Ingredienten voor Stoofschotel linzen, pompoen en pastinaak

AantalHoeveelheidNaam 
1stuksRode UiMiddelgroot
1300 grPastinaak
450grRode LinzenBlik
700gr PompoenDiepvries
2tenenKnoflook
50grAbrikozen (gedroogd)
1tlKomijn
1tlKerrieIk gebruik meestal Surinaamse
1tlKaneel
400mlKokosmelk (blik)
2elLimoensapvers of uit een knijpfles
150mlWater

Bereidingswijze :

  1. Snipper de rode ui.
  2. Schaaf de schil van de Pastinaak en snij deze dan in gelijke kleine blokjes. Ongeveer zo groot als de blokjes pompoen.
  3. Snijd twee tenen knoflook fijn.
  4. Doe dit zelfde met de abrikozen (ook weer niet al te fijn ze mogen best gezien worden).
  5. Zelfde geld voor de gember.
  6. Fruit nu de ui in een braadpan samen met de gember in wat olijfolie.
  7. Doe er na een paar minuten de pastinaak en de pompoen bij.
  8. Strooi er de komijn, kerrie en kaneel over.
  9. Voeg de kokosmelk toe en het water.
  10. Breng alles aan de kook en laat alles zo een 10 minuten pruttelen.
  11. Voeg nu de rode linzen toe en de abrikozen.
  12. Als laatste het limoensap.

Laat alle smaken op een lage temperatuur samensmelten en haal de pan van de warmtebron en serveer dit gerecht met bijvoorbeeld kip of Quinoa of een salade.

poster
Stoofschotel Linzen, Pompoen en Pastinaak
00:00
--
/
--

2016-01-22

Categorie: