Lekker en Gezond Eten en meer

Speltpannenkoeken

Recepten door
Reacties uitgeschakeld voor Speltpannenkoeken
30 tot 40 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Totaal tijd bereiding: per pannenkoek 3 tot 4 minuten | Porties 7 tot 8 pannenkoeken, afhankelijk van de dikte van het beslag

Ingrediënten :

Bereidingswijze :

  1. Doe de amandelmelk en het speltmeel in de kom van de mixer.
  2. Mix dit en voeg een voor een de eieren toe (als het beslag te dik lijkt voeg dan wat meer melk toe).
  3. Voeg als laatste de snuf zout toe (ja, zelf ik gebruik wel eens zout).
  4. Smelt een beetje kokosolie in een pan en bak de pannenkoeken op een gematigde temperatuur.
  5. Bak ze aan allebei de kanten bruin.

Hulpmiddelen :

  • Mixer
  • Koekenpan (24 cm)
  • Twee borden om de gebakken pannenkoeken warm te houden

Je kunt deze pannenkoeken met bijna alles combineren je kunt kaas, spek, bananen mee banken  ook kun je van alles opdoen zo vind ik de combinatie kaas en appelstroop heel erg lekker. Dus hoe gezond wil je ze maken.

Kokosolie is dan wel gezond om in te bakken maar wel een echte dik maker dus gebruik er niet teveel van, persoonlijk vind ik het wel fijn dat het zo goed als smaakloos is (sommige zeggen dat je het helemaal niet proeft) en gelukkig heb je er ook niet veel van nodig.

Kan soms wel even duren voordat de eerste pannenkoek bruin kleurt maar echt dat gaat gebeuren lees ook wel eens dat je moet wachten met keren totdat de bubbels weg zijn. Mijn ervaring is dat, dan meestal de pannenkoek nog niet de juiste kleur heeft.

Ik kook zelf elektrisch (dat heb je als je in een stadsdeel woont waar ze geen gas hebben)  wat mij zelfs na jaren niet altijd goed afgaat maar voor dit recept geld dat je, je fornuis bij de eerste pannenkoek op stand 9 mag hebben totdat je het eerste beslag er in doet. Zet de stand dan meteen terug naar 7 en houd deze daar op voor het bakken van de overige pannenkoeken.

Zorg er ook voor dat voordat je begint, alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn, dan lukt een en ander het best.

Categorie: