Lekker en Gezond Eten

Rijstdessert met amandelmelk en banaan crème

Recepten door
Reacties uitgeschakeld voor Rijstdessert met amandelmelk en banaan crème
1 uur
Voorbereiding: 20 minuten | Totaal tijd bereiding: 40 minuten | Porties 4 personen

Ingrediënten voor rijst pudding:

  • 110 gr dessertrijst
  • 0,75 l amandelmelk
  • 1 vanillestok (of essence (zonder suiker) naar smaak)
  • 1 eetlepel suiker (Of zoetstof c.q.Stevia in vloeibare vorm)

Ingrediënten voor de bananen crème :

  • 1 kleine banaan
  • 1 el kokosolie
  • 1 el limoensap
  • 1 dl amandelmelk
  • 1 el amandelpoeder

Bereidingswijze :

  1. Snij de vanillestok doormidden, indien je geen essence gebruikt !
  2. Doe de melk de rijst en het vanille stokje (of de essence) in een grote pan.
  3. Breng deze aan de kook en kook deze gaar onder regelmatig roeren.
  4. Is de rijst gaar zet dan de hittebron uit.
  5. Verwijder indien gebruikt het vanille stokje.
  6. Doe de rijst nu in een mengkom en laat afkoelen
  7. Mix nu alle ingrediënten voor de bananen crème door elkaar.
  8. Spatel deze crème onder de afgekoelde rijstepap.
  9. Verdeel deze nu over kleinere schaaltjes en plaats in de koelkast tot gebruik.

Hulpmiddelen :

  • Grote Kookpan
  • Twee schalen (voor de pap en de crème)
  • 4 kleine schaaltjes

Bronvermelding :

  • My Taste – Kriskookt
  • http://www.mytaste.nl/click/index/25532769/kriskookt.be
Categorie: