Ingredienten :
Ingredienten voor Notenpudding
Aantal | Hoeveelheid | Naam | |
---|---|---|---|
120 | gr | Walnoten | |
3 | stuks | Eierdooier | kun je tegenwoordig kopen bij de supermarkt |
3 | stuks | Eiwitten | kun je tegenwoordig kopen bij de supermarkt |
250 | gr | Broodkruim | Wit brood niet te vers |
3,5 | dl | Melk | kan ook half melk en half room |
1 | zakje | Vanille suiker | |
3 | el | Basterdsuiker | |
100 | gr | Boter | Zacht |
Sinaasappel Marmelade | voor over de pudding, kan ook met abrikozen pudding |
Bereidingswijze :
- Verkruimel het brood (ongeveer een half wit) en week dit in de melk (eventueel 1/2 melk, 1/2 room)
- Klop de eierdooiers en de basterdsuiker tot een dik, bleek schuimige massa
- Voeg nu het brood, gehakte walnoten en de zachte boter toe en mix dit tot een homogene massa
- Klop de eiwitten in een aparte kom stijf met de vanille suiker
- Spatel de eiwitten daarna voorzichtig door de homogene massa
- Vet een vuurvaste schaal in met boter
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Zet de met de massa gevulde vuurvaste schaal in een braadslee waarin een laagje water
- Bak de pudding in ongeveer 40 minuten gaar
Voor dat je de pudding gaat eten :
- Maak de Sinaasappel of Abrikozen marmelade warm in een steelpannetje
- Bestrijk daar de pudding mee.
Pudding kan zowel warm,lauw als op kamertemperatuur worden gegeten.
Categorie: