Lekker en Gezond Eten en meer

Notenpudding

Recepten door
120 minuten
Voorbereiding: 60 minuten | Totaal tijd bereiding: 40 minuten | Porties 8 personen

Ingredienten :

Ingredienten voor Notenpudding

AantalHoeveelheidNaam 
120grWalnoten
3stuksEierdooierkun je tegenwoordig kopen bij de supermarkt
3stuksEiwittenkun je tegenwoordig kopen bij de supermarkt
250grBroodkruimWit brood niet te vers
3,5dlMelkkan ook half melk en half room
1zakjeVanille suiker
3elBasterdsuiker
100grBoterZacht
Sinaasappel Marmeladevoor over de pudding, kan ook met abrikozen pudding

Bereidingswijze :

  1. Verkruimel het brood (ongeveer een half wit) en week dit in de melk (eventueel 1/2 melk, 1/2 room)
  2. Klop de eierdooiers en de basterdsuiker tot een dik, bleek schuimige massa
  3. Voeg nu het brood, gehakte walnoten en de zachte boter toe en mix dit tot een homogene massa
  4. Klop de eiwitten in een aparte kom stijf met de vanille suiker
  5. Spatel de eiwitten daarna voorzichtig door de homogene massa
  6. Vet een vuurvaste schaal in met boter
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden
  8. Zet de met de massa gevulde vuurvaste schaal in een braadslee waarin een laagje water
  9. Bak de pudding in ongeveer 40 minuten gaar

Voor dat je de pudding gaat eten :

  1. Maak de Sinaasappel of Abrikozen marmelade warm in een steelpannetje
  2. Bestrijk daar de pudding mee.

Pudding kan zowel warm,lauw als op kamertemperatuur worden gegeten.

Categorie: