Lekker en Gezond Eten en meer

Kipfilet zoals gemaakt in India

Recepten door
Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet zoals gemaakt in India
1 uur en 10 minuten
Voorbereiding: 1 uur marineren (hoe langer hoe lekkerder) | Totaal tijd bereiding: 10 minuten | Porties 4

Ingrediënten :

  • 4 Kipfilets 100 a 150 gr
  • 150 ml Yoghurt
  • 1 teen Knoflook
  • 2 tl Tandoori kruiden
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1/2 tl chili vlokken (gedroogd)
  • 1/2 tl zout (gebruik ik zelf niet)

Bereidingswijze :

  1. Sla de kipfilets met bijvoorbeeld met de zijkant van een hakmes tot ongeveer 1 cm dikte
  2. Meng de Yoghurt en andere kruiden en marineer minimaal 1 uur (hoe langer hoe lekkerder)
  3. Verhit een Grillpan
  4. Grill de kip (laat deze wel eerst goed uitlekken) aan beide kanten bruin

Hulpmiddelen :

  • Grillpan
  • Bakje voor marineren
  • Hakmes (je kunt ook een deegroller gebruiken zo lang de kipfilet maar niet meer is dan ongeveer 1 cm dik)

Dit is lekker met Courgette, een Yoghurt dipsaus en er bij rijst of zoete aardappel

Categorie: