Lekker en Gezond Eten en meer

Japanse Komkommersalade

Recepten door
Reacties uitgeschakeld voor Japanse Komkommersalade
20 minuten
Totaal tijd bereiding: 20 minuten | Porties 4 personen

Ingredienten :

  • 1 stuk Komkommer
  • 2 El Sesamzaad
  • 1/2 stuk rode peper
  • 6 schijfjes ingelegde Japanse gember
  • 100 ml Rijstazijn
  • 10 tot 15 druppels Stevia

Bereidingswijze :

  1. Rooster de sesamzaadjes en laat afkoelen.
  2. Snij de rode peper in flinterdunne plakjes verwijder de pitjes(Ik houd zelf de pitjes er in).
  3. Snijd de Komkommer in grove stukken ( je kunt deze schillen en pitjes verwijderen maar hoeft niet)
  4. Snij de gemberplakjes in dunne reepjes.
  5. Meng nu alles met de rijstazijn en Stevia in een grote kom, voeg als laatste de sesamzaadjes toe

Ik gebruik dus vloeibare Stevia maar vind je dat niet lekker of hoeft dat niet kun  je suiker gebruiken gebruik dan ongeveer 3 tot 4 el.

Wil je de sesamzaadjes krokant houden kun je ze ook er pas doorheen doen als je de salade serveert.

Maak deze salade zelf, liefst een paar dagen voordat ik deze nodig heb en zet deze in de ijskast in een diepvries box welke ik gedurende deze dagen geregeld schud zodat alles goed door de komkommer wordt opgenomen.

Natuurlijk hoef je de komkommer niet in grove stukken te snijden je kunt er plakjes van maken, of met de dunschiller er lange dunne plakken van snijden of tegenwoordig met zo een spiraal snijder aan de gang gaan.

Wederom meer dan 1 mogelijkheid om dit recept aan jouw smaak aan te passen.

Categorie: