Lekker en Gezond Eten

Havermout, Wortel en rozijnen koeken (Zacht)

Recepten door
Reacties uitgeschakeld voor Havermout, Wortel en rozijnen koeken (Zacht)
40 minuten
Voorbereiding: 20 minuten | Totaal tijd bereiding: 20 minuten | Porties 4 tot 8

Ingrediënten :

  • 100 gr Havermout
  • 100 gr volkorenmeel (wanneer nodig glutenvrij)
  • 1 tl koekkruiden
  • snufje zee zout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1 ei (middelgroot)
  • 120 gr geraspte wortel
  • 1 tl citroensap
  • 2 el Ahorn c.q. Maple siroop  (kan ook eventueel met rauwe honing)
  • 2 el kokosolie
  • 1/2 tl vanille extract (ongezoet)
  • 100 gr gewelde rozijnen

Bereidingswijze :

  1. Mix de havermout, volkorenmeel, bakpoeder en zout in een kom
  2. In een tweede kom doe je gesmolten kokosolie,ei, vanille, wortel, citroensap en de ahornsiroop en roer deze goed door elkaar
  3. Voeg daarna de ingrediënten inclusief de rozijnen samen.
  4. Verwarm de over voor op 180 graden
  5. Leg het bakpapier op het rooster of bakplaat
  6. Verdeel het deeg in 4 grote of 8 kleine balletjes over het bakpapier
  7. Druk de balletjes zacht plat en vorm ze in tot een ronde vorm
  8. Bak de koekjes af in zo een twintig minuten

Hulpmiddelen :

  • Twee grote kommen
  • Bakpapier
  • Rasp

Bronvermelding :

  • Rens Kroes
  • Instagram
Categorie: