Lekker en Gezond Eten

Drie in de pan

Recepten door
Reacties uitgeschakeld voor Drie in de pan
30 tot 40 minuten
Voorbereiding: 10 minuten | Totaal tijd bereiding: 30 minuten | Porties 4 personen

Ingrediënten :

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 stuks ei
  • 50 gr krenten
  • 50 gr rozijnen
  • 1 stuks appel
  • 2 dl melk
  • 1 snuf zout
  • boter, margarine

Afwerking :

  • 2 el suiker (voor de afwerking)
  • 2 eetlepel suiker (voor de afwerking)

Bereidingswijze :

  1. Wel (minimaal 2 uur) en was de krenten en rozijnen en laat ze dan goed uitlekken.
  2. Schil de appel verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes.
  3. Klop een glad beslag van de bakmeel, ei, melk en zout.
  4. Voeg de appel, krenten en rozijnen toe.
  5. Als het beslag klaar is doen dan een klontje boter in de pan.
  6. Voeg met de juslepel 3 hoopjes beslag toe en bak deze goud bruin.
  7. Herhaal dit tot het beslag op is.

Afwerking:

  1. Doe de suiker en kaneel in een kommetje en hussel dit goed door elkaar.
  2. Bestrooi hiermee de goudbruin gebakken drie in de pan.
  3. Serveer de drie in de pan warm of koud (warm houden, doe dat tussen twee borden)

Hulpmiddelen :

  • Koekenpan (28 cm)
  • Mixer
  • Appelboor
  • Juslepel
  • Klein kommetje

Zoals de aanhef al zegt is dit een recept uit de tijd van mijn Oma, maar je kunt deze drie in de pan ook een stuk gezonder maken.

Vervang de melk door Amandelmelk (ongezoet), suiker door Stevia, boter door Kokosolie en gebruik in plaats van regulier zout, zeezout. Verandert absoluut de smaak maar is nog steeds heel lekker om te eten.

Voor de rest kun je een en ander prima afwisselen, bijvoorbeeld alleen rozijnen gebruiken en geen appel en krenten maar ook alles weglaten en in plaats daarvan bosbessen. Je kunt ze ook nog zoeter maken door ze te maken met banaan en ga zo maar door.