Lekker en Gezond Eten en meer

Aubergine met Tomatensaus en kaas uit de oven

Recepten door
Reacties uitgeschakeld voor Aubergine met Tomatensaus en kaas uit de oven
50 minuten
Voorbereiding: 30 minuten | Totaal tijd bereiding: 20 minuten | Porties 1 persoon

Ingrediënten :

Bereidingswijze :

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Bestrijk de aubergine licht met olijfolie.
  3. Leg ze in een laag op de bakplaat.
  4. Bestrooi ze rijkelijk met peper.
  5. Bak ze in ongeveer circa 15 minuten tot ze zacht zijn.
  6. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  7. Leg nu een laag Aubergines in deze schaal .
  8. Daarbovenop plakken mozzarella en basilicum en dek af met de tomatensaus.
  9. Herhaal dit tot dat de plakken aubergine op zijn.
  10. Strooi nu de Parmezaanse kaas er over en nogmaals wat peper.
  11. Schuif de schaal nu in de oven en bak deze in 15 a 20 minuten af (moet goed heet worden).
  12. Voor serveren even laten afkoelen.

Hulpmiddelen :

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakplaat

Bronvermelding :

Categorie: