Recepten

Een overzicht van de recepten die ik zo nu en dan gebruik !

Bananenbrood met Blauwe Bessen

Voor een lekker en verantwoord tussendoortje
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Bananen, Blauwebessen
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Porties: 10 plakken
calorieën: 205kcal
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Bakblik (28 cm)
  • Mixer Staaf
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 3 stuks Bananen rijp
  • 4 stuks Eieren middel groot
  • 1 tl Vanille extract suikervrij van Cook
  • 100 gr Amandelmeel
  • 150 gr Bloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1 tl Baking Soda
  • 140 gr blauwe bessen
  • 1 snuf zout laat ik altijd weg

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Pureer of prak de bananen in een kom (eventueel met gebruik staafmixer)
  • Voeg de eieren dan 1 voor 1 toe
  • Doe nu ook de vanille extract er bij
  • Voeg nu amandelmeel, bloem, bakpoeder en baking soda toe (en het eventuele zout)
  • Maak hier een egaal beslag van
  • Voeg als laatste de blauwe bessen toe
  • Wederom tot een egaal beslag spatelen
  • Giet dit beslag in een beboterde of met bakpapier beklede vorm
  • Goed aandrukken zo dat zo veel mogelijk lucht er uit is
  • Bak deze af in 50 minuten (Na 40 minuten kijken hoever het brood is)
  • Als de bovenkant te donker wordt, afdekken met aluminium folie
  • Laat afkoelen
  • Dan in plakjes snijden en dan bijvoorbeeld invriezen of lekker oppeuzelen

Notities

Dit recept heb ik van Laura’s Bakery!