LAST FM HOME

Scrobbelen

Alle jaren bestaat de website LAST FM,

lastfm-logo

 

 

 

 

Via deze site kun je muziek van anderen beluisteren maar ook als je, je daar aanmeld je eigen muziek waar jezelf naar geluisterd hebt. Dit gaat via het zogenaamde scrobbelen (bestaat kennelijk geen vertaling in het nederlands). Hier is een speciale applicatie voor gemaakt die kun je hier downloaden

LAST FM Scrobbler

 

 

 

 

Als je wilt weten hoe dit te installeren en te laten werken met VLC klik dan hier. Vergeet vooral dit vinkje niet bij preferences van VLC, anders wordt er nog niets gescrobbeld.

Logo VLC Audio settings
Logo VLC Audio settings
Gerbuikersnaam en Wachtwoord LAST FM
Gebruikersnaam en Wachtwoord LAST FM

 

 

 

 

Om muziek te luisteren gebruik ik zelf FOOBAR 2000 is iets ingewikkelder maar kan ik wel meer naar mijn eigen wensen aanpassen. Deze werkt ook met de LAST FM Scrobbler.

Foobar 2000 1

 

 

 

 

Foobar 2000 2

 

 

 

 

Als je zoekt op FransAlmereย  (of hier klikt) bij LAST FM kun je vinden wat ik de laatste tijd heb geluisterd en als je op de titel van het bedoelde nummer klikt kun je er ook naar luisteren. Er kan veel meer via deze site, zo is er o.a. een concert agenda maar bekijk dat maar eens rustig zelf.

ย LET OP !! de “radiodienst” van LAST FM is tegenwoordig “niet meer gratis” maarย  er zijn ook abonnementen nodig voor Sqeeuzbox en Sonos, zie dit artikel op Wikipedia over LAST FM en zijn of haar ontwikkeling. Het is namelijk inmiddels van CBS en die doen niets voor niets. Niet zo vreemd voor een commercieel bedrijf.