Tarwegriesmeel pudding

Tarwegriesmeel pudding met rozijnen

Een overbekend toetje met een twist !!
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Melk, Rozijnen, tarwegriesmeel
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Puddingvormpjes
  • Plastic folie

Ingrediënten

  • 500 ml Melk (volle) Amandelmelk or what ever
  • 50 gr Tarwegriesmeel
  • 10 druppels Vanille essence ongezoet zonder suiker maar naar smaak
  • 10 druppels Zoetstof naar smaak aanpassen
  • 40 gr Rozijnen

Instructies

  • Wel de rozijnen
  • Breng de melk aan de kook.
  • Verlaag de warmtebron
  • Voeg de tarwe griesmeel toe en kook tot het dikker wordt
  • Wel voortdurend blijven roeren
  • Voeg nu de vanille essence en de zoetstof toe
  • Goed doorroeren
  • Voeg nu de rozijnen toe
  • Als alles is verwarmd stort dan de griesmeel in de puddingvormpjes
  • Dek deze af met de folie zodat er geen vel kan ontstaan
  • Laat ze afkoelen buiten de ijskast
  • Als ze zijn afgekoeld kun je ze in de ijskast zetten om te bewaren