Pastinaak Zuurkool schotel uit de oven

Pastinaak, Zuurkool Schotel !

een meer dan gezonde oven schotel
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Mierikwortel, Pastinaak, Rozijnen, Zuurkool
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Oven
  • Oven Schaal Vierkant
  • Kookpan 18 cm
  • Vergiet
  • Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr Pastinaak
  • 400 gr Zuurkool
  • 50 gr Mierikswortel
  • 50 gr Rozijnen
  • 10 gr kaneel
  • 10 gr Kerrie Indiaas
  • Melk (volle)
  • Boter Vloeibaar
  • Kaas Goed smelbaar

Instructies

  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet
  • Wel de rozijnen
  • Kook de Pastinaak gaar
  • Pureer de Pastinaak met de melk
  • Voeg de Mierikswortel toe aan de Pastinaak puree
  • Meng de Zuurkool met de kerrie kaneel en de gewelde rozijnen
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Vet de ovenschotel in met de vloeibare boter
  • Voeg hier eerste de Pastinaak puree aan toe
  • Nu de zuurkool hier boven op
  • Zet de schaal nu voor ongeveer 20 a 25 minuten in de oven
  • Haal de schaal uit de oven als de kaas goed is gesmolten
  • Laat wel even wat afkoelen voor serveren

Notities

Je kunt bij deze schotel heel veel variaties gebruiken zoals Ananas in plaats van Rozijnen of Zoete Aardappel in plaats van Pastinaak.
En amandelmelk of welke dan ook in plaats van de melk
Eigenlijk is de enige vaste factor de Zuurkool  😉