Stoofpeertjes

Stoofperen

het herfst bijgerecht
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Bessensap Rood, Gieser Wildeman, Kaneel, Peer, Vanille
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 124kcal
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Pan dikke bodem

Ingrediënten

  • 1 kilo Gieser Wildeman Peren
  • 1 tl kaneel of 2 a 3 kaneelstokjes
  • 2 dl Rode Bessensap
  • 100 gr suiker of Zoetstof na smaak
  • 8 gr Vanille Suiker of Vanille Essence zonder suiker

Voor variatie

  • 3 gr citroenschil
  • 1 stuks laurierblad
  • 3 stuks Kruidnagelen
  • 2 dl rode wijn in plaats van de Rode Bessensap

Instructies

  • Schil de peertjes maar laat de steeltjes er aan zitten
  • Leg de geschilde peren in de pan
  • Bestrooi ze met de kaneel en suiker of Zoetstof
  • Zet de peren in de pan en voeg de bessensap toe
  • Vul aan met water tot dat alleen de steeltje er nog boven uitsteken
  • Temper de hittebron als het kookpunt is bereikt
  • Laat de peertjes langzaam garen, is sterk afhankelijk van de grote van de peren
  • Doe nu de Vanille suiker of essence erbij
  • Controleer ongeveer na drie kwartier of de peertjes al gaar zijn
  • Laat de peertjes afkoelen in het vocht

Notities

De toevoeging van suiker en dergelijke is sterk afhankelijk van de smaak van de peer. Ik eet meestal eerst een peer voordat ik kijk wat ik wil toevoegen.
Smaken verschillen dus proberen maar