Treinreis Amerika van Oost naar West

Dag 1: De Vliegreis naar Amerika

Ik vlieg van Schiphol naar Newark vandaar met een taxi naar New York, dan met de trein naar Chicago, Denver en als laatste stop San Francisco, eigenlijk gaat de trein niet verder dan Emeryville en ging ik verder met een taxi naar mijn hotel aldaar en dan op de laatste dag terug vliegen naar Schiphol.

En na koffie te hebben gedronken en wat te hebben rondgeslenterd op Schiphol ga ik in de rij staan voor de grote oversteek.

De vlucht maak ik met een Boeing 767-300 (76W) met vluchtnummer KL 6179 en deze stond al klaar aan gate D7.

Delta Boeing 767-300 klaar voor de vlucht/
Delta Boeing 767-300 klaar voor de vlucht

Na een zeer rustige vlucht kom ik en de natuurlijk de rest van de passagiers aan op het Vliegveld Newark, New Jersey.

Vliegreis Amsterdam – Newark

Het lukt me nooit om echt te slapen, in een vliegtuig ,was daarom blij dat ik tijdens de hele vlucht de kans had, het 3e seizoen van Game of Thrones te kunnen kijken.

Niet alleen voor films en series, zo houden ze je ook op de hoogte van de vlucht gegevens.

Na het uitstappen, in de rij voor de douane, gelukkig duurt dat niet “lang” tenminste het uitstappen dan, echter voordat je uiteindelijk door de douane bent moet je wel geduld hebben. Het duurde voor mij dit keer bijna drie uur voordat ik aan de beurt was bij de paspoort en visum controle, ik mijn vingerafdrukken “mocht” geven en dat ze een foto van mijn gezicht namen. Maar mijn koffer ophalen ging daarna wel weer snel. Snel een Taxi gevonden en op naar mijn Hotel in New York en wel het Hotel Edison midden in hartje Manhattan om de hoek van Times Square.

Hotel Edison
Hotel Edison
Β« β€Ή 1 van 25 β€Ί Β»

Het was zeker niet het meest moderne hotel en ook niet het schoonste maar je moet er wat voor over hebben om direct om de hoek van Times Square te zitten. Tenslotte, heb ik daar alleen maar geslapen, de rest van de tijd ben ik op stap geweest er is ten slotte genoeg te beleven in de city that never sleeps. Ook gebied de eerlijkheid dat ze toen in 2013 heel erg aan het verbouwen waren en als ik de huidige website moet geloven zijn de kamers er allemaal op vooruitgegaan, even niet vergeten dat we al weer 5 jaar verder zijn en ook moet ik nog even kwijt dat 1 opmerking over het bedlinnen bij de receptie dat het er niet erg schoon uitzag er meteen voor werd gezorgd dat het vervangen werd. De lobby was op zijn zachtst gezegd in mijn beleving bijzonder met al die Jugendstil afbeeldingen en inrichting. Je moet ook niet naar dit hotel gaan voor je rust, maar welk individu zoekt rust midden in New York ?