Chana Dal

Een Indiase kikkererwten curry

Chana Dal

Een Indiase Kikkererwten Curry
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht, Soep
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Kikkererwten, winter
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Soeppan

Ingrediënten

  • 1 blik Kikkererwten uitgelekt
  • 2 stuks Uien groot
  • 1 el Knoflook fijngehakt
  • 1/2 el Gember (vers) fijngehakt
  • 3 el Boter of Ghee
  • 1/4 tl Kurkuma
  • 1 el Komijn poeder
  • 2 el Koriander
  • 1/2 tl Chilipoeder
  • 1 snuf Saffraan niet strikt noodzakelijk
  • 1 blad Laurier blad
  • 8 stuks Kardemom zaden gekneusd
  • 5 stuks Kruidnagel
  • 1/2 tl Curry poeder bij voorkeur Madras
  • 1 stuks Tomaat (groot) grof gehakt

Instructies

  • Maak een curry door de uien,knoflook en gember in 3 el olie te smoren (+/- 10 min)
  • Voeg nu alle kruiden toe en blus af met een 1/2 l water
  • Voeg nu de kikkererwten toe met water ongeveer zoveel als het blikje
  • Kook de kikkererwten nu tot ze gaar zijn (ongeveer 30 minuten)
  • Mocht het gerecht te droog worden voeg dan beetje bij beetje water toe
  • Als laatste voeg de grof gehakte tomaat toe

Video

Notities

Dit gerecht is nog lekkerder als het een dag heeft gestaan, zo als zo vaak met gerechten uit het verre oosten.
Ik heb het originele recept van Smulweb maar wel weer aangepast voor mijzelf !
Bewust de video er bij geplaatst om te laten zien dat er meerdere wijzen zijn om dit gerecht te maken !