Shakzuka

Shakshuka

Shakzuka

Shakshuka

een méditerranée gerecht prima voor ontbijt of lunch
Afdrukken Pin
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: Chilipoeder, Eieren, Knoflook, paprika, tomatenpuree, za’tar
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 150kcal

Equipment

  • Hapjespan 24 cm
  • aardappelmesje

Ingrediënten

  • 1/2 stuks ui niet te groot
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 stuks rode paprika
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl zoetstof naar smaak
  • 1 blik tomatenstukjes 400 gr
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 stuks eieren middelgroot
  • peper naar smaak
  • za'tar als garnering
  • bakspray

Instructies

  • Vet de koekenpan in
  • Bak op matig vuur de ui in ongeveer 7 iets zacht
  • Voeg de knoflook en paprika toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee
  • Nu zijn de paprika, komijn poeder en de zoetstof aan de beurt
  • Bak deze nog voor 1 minuut mee
  • Doe de tomatenstukjes en de tomatenpuree erbij en laat het 10 minuten zachtjes koken
  • Voeg nu naar smaak de peper toe
  • Breek de eieren boven de pan in het tomatenmengsel
  • Dek de pan af met de deksel
  • laat dit alles zo een 7 minuten sudderen totdat de eieren naar wens zijn
  • Bestrooi het nu met de za'tar en serveren maar

Notities

Je kunt ook op het eind nog parmesaanse kaas er over strooien in plaats van de za’tar

Nutrition

Portie: 100gr | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 20g