Kip met Harissa Yoghurt

Kip met Harissa Yoghurt marinade

Kip met Harissa Yoghurt

Kip met Harissa Marinade

Deze heerlijke marinade maakt de kip malser en in mijn ogen lekkerder
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Griekse Yoghurt, Harissa, Kip, Knoflook
Voorbereidingstijd: 1 dag
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 dag 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 225kcal

Equipment

  • Oven
  • Grote Kom
  • Temperatuur meter

Ingrediënten

Marinade

  • 1 snuf saffraan
  • 1 el water heet
  • 4 el griekse yoghurt
  • 1/2 stuks ui klein
  • 1 teen knoflook
  • 1 el harissa
  • 1 el citroensap
  • 1 tl olijfolie
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1 snuf kaneel

Kip

  • 1 stuks Kippendijen
  • 1 stuks Citroen

Instructies

Marineren

  • Week de saffraan 5 minuten in een kopje met heet water
  • Hak de ui
  • Doe in de kom alle overige ingrediënten voor de marinade
  • Zeef de Saffraan en meng het door de marinade
  • Dek de kom af
  • Laat de Kip een hele nacht marineren

Kip

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de kip in de schaal en del deze af
  • Bak de kip 25 tot 30 minuten
  • Meet de binnen temperatuur
  • Is deze 75 graden en het vlees niet langer roze
  • Dan, haal de kip uit de over en laat 5 minuten rusten
  • Serveer nu met plakjes citroen

Notities

Saffraan is niet een noodzaak ik gebruik zelf vaak kurkurma, totaal andere smaak maar ook lekker,

Nutrition

Portie: 1100 | Calorieën: 225kcal | Koolhydraten: 4.5g | Trans Vet: 2g