Bananenbrood boekweitmeel

Bananenbrood met boekweitmeel

Bananenbrood boekweitmeel

Bananenbrood met boekweitmeel

Een variant van Bananenbrood
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Bananen, Boekweitmeel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 10 plakjes
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Schaal
  • Mixer
  • Bakblik (28 cm)

Ingrediënten

  • 3 stuks bananen
  • 200 gr boekweitmeel
  • 100 gr palmsuiker
  • 60 ml appelmoes suikervrij
  • tl wijnsteenpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl vanillepoeder zonder suiker
  • 50 gr walnoten fijn gehakt
  • 2 stuks eieren
  • snuf zout

Instructies

Bananen zacht maken

  • Kies drie rijpe bananen (niet al te rijp beïnvloed de smaak teveel)
  • Leg deze in een ovenschaal of op een ovenplaat bedekt met bakpapier
  • Doe ze nu voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden

Bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de juist zacht gemaakte bananen in de schaal
  • Voeg nu de Boekweitmeel, palmsuiker, appelmoes, wijnsteenpoeder, walnoten, kaneel en vanillepoeder toe
  • Goed mixen
  • Doe hier nu 1 voor 1 de eieren bij
  • Mix dit alles tot een glad beslag
  • Doe dit alles in het bakblik
  • Zet dit bakblik nu in de op 180 graden voorverwarmde oven
  • Haal dit bakblik ongeveer na 45 minuten uit de oven
  • Laat het dan even afkoelen
  • Smullen maar