Knoflooksaus

Knoflook saus

Knoflooksaus

Knoflooksaus

De meer dan bekende knoflooksaus maar dan mijn favoriete versie
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Sauzen
Keuken: Frans, Nederlands
Trefwoord: Knoflook, lekker, makkelijk
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 bakje
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Kom
  • Garde klein

Ingrediënten

  • 10 el Yoghurt Liefst Grieks of volle
  • 5 el Mayonaise
  • 25 gr Peterselie
  • 5 tenen Knoflook
  • 1 tl Citroensap
  • Peper
  • Zoetstof Vloeibaar
  • 1 mespunt Paprikapoeder

Instructies

  • Hak de knoflook en peterselie klein
  • Meng in de kom de mayonaise en de Griekse yoghurt
  • Laat een minuut of 5 staan
  • Voeg nu naar smaak citroensap en de peper toe
  • Als laatste het mespunt paprikapoeder en wederom alles goed mengen

Notities

Ik gebruik zelf altijd de gehakte versie van de knoflook en de gedroogde vorm van de peterselie, dit om het mijzelf nog makkelijker te maken.
Als ik in een zoete bui ben voeg ik ook naar smaak wat vloeibare zoetstof toe.
Zout voeg ik niet toe, is volgens mij zeker in deze saus niet nodig.