Gorgonzola saus

Gorgonzola saus

Gorgonzola saus

Gorgonzola saus

Pittige kaassaus voor bij vlees en kip
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Gorgonzola, Knoflook
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 portie
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Steelpan 0,5 L

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 125 gr Gorgonzola
  • 125 ml slankroom

Instructies

  • Snipper de knoflook
  • Fruit de gesnipperde knoflook op een middelmatige warmte bron
  • Als de knoflook glazig is (zorg er voor dat de knoflook niet verbrand) voeg dan stukje bij beetje de Gorgonzola toe
  • Giet nu voorzichtig de slankroom hierbij
  • Laat dit nu op een lage warmtebron de kaas smelten en indikken
  • Voeg nu als laatste de peper toe naar smaak

Notities

Gebruik zelf altijd gehakte knoflook (go-tan of sum en sam), gemak dient te mens zeg ik maar.