Gestoofde kip met courgette en olijven

Gestoofde Kip met Courgette en Olijven

Gestoofde kip met courgette en olijven

Gestoofde kip met courgette en olijven

Een mediterranee variatie op kip
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Courgette, Kip, Olijven
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 2 stuks drumsticks kan ook met kippedijen
  • 1 el olijfolie
  • 2 stuks uien niet te groot
  • 2 tl knoflook minced
  • 2 stuks tomaten gedroogd op olie
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 dl tomaten gezeefd
  • 10 stuks zwarte olijven ontpit
  • ½ el rode pesto
  • peper naar smaak

Instructies

  • Hak de uien grof
  • Snijd de gedroogde tomaten in reepjes
  • Bestrooi de kip met de peper en braad ze bruin in de olie
  • Haal de kip uit de pan als deze bruin genoeg is
  • Doe nu de uien, knoflook en de courgette in deze pan
  • Bak dit alles ongeveer drie minuten op een niet te hoge warmte bron
  • Voeg nu de gedroogde tomaat, chilipoeder en de gezeefde tomaat toe plus 1 1/2 dl water
  • Breng dit aan de kook
  • Doe nu de kip er weer bij
  • Stoof dit alles in ongeveer 20 minuten gaar
  • Voeg tijdens de laatste 10 minuten de ontpitte zwarte olijven toe
  • Als laatste maak alles op smaak met peper