Courgette roerbak met sesamzaadjes

Courgette met sesamzaadjes

Courgette roerbak met Sesamzaadjes

Licht aziatisch tintje aan het het bereiden van deze courgette
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Courgette, Sesamzaadjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Koekenpan 22 cm
  • Koekenpan 24 cm
  • Spatel

Ingrediënten

  • 1 stuks Courgette
  • 1 el Sesamzaadjes
  • 1 el Rijstolie
  • 1 tl Knoflook gehakt
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 el Ketjap minder zout
  • peper naar smaak

Instructies

  • Rooster de sesamzaadjes (in een droge pan) goudbruin
  • Was de Courgette, halveer deze in de lengte en snijd ze dan in plakken
  • Verwarm de rijstolie
  • Fruit de knoflook (pas op dat deze niet verbrand)
  • Voeg de Courgette toe met de gemberpoeder en de peper
  • Als je de Courgette even hebt meegebakken voeg dan de ketjap toe
  • Nu als laatste de sesamzaadjes toevoegen
  • Meng alles goed en nog even bakken
  • Dien dan meteen op

Video

Notities

Je kunt ook dit recept zoveel als je wilt aanpassen.
Ik gebruik rijstolie maar je kunt natuurlijk ook archide en kokosolie gebruiken.
Is echt lekker bij kipsate en zilverrijst, tenminste vind ik.