Boekweit pannenkoeken met blauwe bessen

Boekweit pannenkoeken met Blauwe bessen compote

Boekweit pannenkoeken met blauwe bessen

Boekweit pannenkoeken met Blauwe bessen compote

Gezond en lekker ontbijt of nagerecht
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Amandelmeel, Boekweitmeel, Kokosolie, Zoetstof vloeibaar
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 36 minuten
Totale tijd: 1 uur 6 minuten
Porties: 12 stuks
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Mixer
  • Beslagkom
  • Pannen koekenpan
  • Steelpan 0,5 L
  • Jus lepel

Ingrediënten

Voor de Blauwe bessen compote

  • 60 gr Blauwe bessen
  • 2 druppels Zoetstof Vloeibaar
  • 1 el Water

Instructies

Voor de pannenkoekjes

  • Meng de boekweit, amandelmeel en het zout in de beslagkom
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe
  • Voeg nu de Amandelmelk toe en maak er een egaal beslag van
  • Meng op het laatst ook de bakpoeder door het beslag
  • Zet de pannenkoek pan op het fornuis met wat kokosolie
  • Giet met de juslepel drie hoopjes beslag in de pan
  • Bak de koekjes aan weerszijden bruin
  • Herhaal tot beslag op is

Voor de Bessen compote

  • Doe in een kleine steelpan de blauwe bessen
  • Zet dit op een niet al te hete (medium) warmte bron
  • Laat de blauwe bessen zacht worden in zo ongeveer 10 minuten
  • Breng de compote op smaak met zoetstof (vloeibaar)

Notities

Ik gebruik zelf geen zout maar heb het wel in het recept laten staan, volgens mij is het ook niet echt nodig.
Je kunt ook rozijnen en krenten (wel geweld) toevoegen lijken ze op drie in de pan.
Lekker met Maple of Golden syrup maar dan gaat natuurlijk heel veel van het gezonden verloren.