Noten Pudding

Notenpudding

Noten Pudding

Notenpudding

Een meer dan lekkere pudding, koud of warm gegeten !
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Wereldkeuken
Trefwoord: Heerlijk, Nagenieten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Schaal ovenvast rond
  • Mixer
  • Oven
  • Spatel
  • Braadslee
  • Steelpan

Ingredi├źnten

  • 120 gr Walnoten gedopt
  • 200 gr Broodkruim Wit brood
  • 3 stuks Eierdooiers
  • 3 stuks Eiwit
  • 3 el Witte Basterdsuiker
  • 1 zakje Vanille Suiker
  • 3┬Ż dl melk of half om half room en melk
  • 100 gr boter zacht,ik gebruik vaak vloeibare boter

Sinaasappelsaus

  • 4 eetlepels Sinaasappel marmelade Abrikozen marmelade kan ook prima

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verkruimel het brood (ongeveer een half wit, niet te vers)
  • Week dit in de melk of de melk en room
  • Klop de eierdooiers met de basterdsuiker tot een dik en schuimige massa
  • Voeg nu de gehakte walnoten, brood en de zachte boter toe
  • Mix dit alles tot een homogene massa
  • Klop de eiwitten met de vanillesuiker in een aparte vetvrije kom stijf
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het mengsel
  • Vet de ovenvaste schaal in met boter
  • Doe nu het mengsel in de oven vaste vorm
  • Zet de vorm in een braadslee met een laagje water
  • Bak de pudding in ongeveer 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven
  • Maak voor serveren van de pudding de marmelade lauw warm in een steelpannetje
  • Strijk deze verwarmde marmelade dan over de pudding

Notities

Ik heb dit recept uit het kookschrift van mijn Zus op AH