Kippen Gehaktballen

Kippen Gehaktballen

Goede variant op de klassieke half om half gehaktbal
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Gehaktbal, smeuïg
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 3 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Schaal
  • Pan dikke bodem

Ingrediënten

  • 300 gr kippengehakt
  • 1 stuks ui
  • 2 el ketjap manis ik gebruik de minder zout variant
  • 1 stuks ei
  • paneermeel zoveel als nodig
  • 2 tl knoflook of 1 teen
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 tl Peterselie
  • 2 tl Basilicum

Instructies

  • Doe all ingrediënten in de schaal
  • Geheel kneden tot alles goed is gemengd
  • Maak hier drie ballen van ongeveer een ons van
  • Daarna braden tot ze bruin aan de buitenkant zijn en goed gaar van binnen

Notities

Ik heb de basis van dit recept van smulweb