Drie in de pan

Drie in de pan

Drie in de pan

Drie in de pan

Een echt oerhollands nagerecht
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Drie in de pan, lekker, Rozijnen, Snel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Koekenpan 28 cm
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Spatel

Ingredi├źnten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • ┬╝ tl zout Laat ik weg vanwege bloeddruk
  • 3 dl Melk ik gebruik amandelmelk
  • 1 stuks ei middelgroot
  • 60 gr rozijnen wassen en goed laten uitlekken
  • 60 gr krenten wassen en goed laten uitlekken
  • 1 stuks appel niet te zuur
  • boter
  • Kaneel mengen met suiker Ik vervang suiker door zoetstof naar smaak

Instructies

  • Zout en zelfrijzend bakmeel mengen in een beslagkom doen en hierin een kuiltje maken
  • Doe het ei in het kuiltje en voeg daar 2/3 van de melk bij
  • Nu goed roeren en het restant van de melk toevoegen
  • Voeg nu de goed uitgelekte krenten en rozijnen toe (droog ze eventueel in een schone doek)
  • Als laatste de appel toevoegen en nogmaals alles goed door roeren
  • Het beslag moet als een brede band van de achterkant van een lepel lopen
  • Smelt een klontje boter en laat deze licht bruin worden
  • Schenk nu 3 kleine hoopjes beslag met de kleine soep of jus lepel in de pan
  • De koekjes die zo ontstaan langzaam aan weerszijde goud bruin laten worden
  • Doe de drie in de pan opeen bord en strooi de kaneelsuiker er overheen strooien

Notities

Dit recept kan warm of koud gegeten worden ook de volgende dag zijn ze nog heerlijk.
Ook dit recept heb ik van mijn zus haar kookschrift bij AH