Chili Sin Carne

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Chili Sin Carne

De favoriete chili maar dan zonder vlees
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd3 uur 30 min
Totale tijd4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch, Zuid-Amerikaans
Trefwoord: Gehakt Vegetarisch, Kidney bonen
Porties: 4 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 450 gr Gehakt Vegetarisch
  • 800 gr Bonen Kidney
  • 3 tl Knoflook gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 grote Paprika Rood
  • 200 gr Mais
  • 450 gr Tomaten stukjes je kunt ook Fritto gebruiken
  • 40 gr Tomatenpuree
  • 2 el Olijfolie
  • 1 Laurier blad gekneusd

Kruiden Chili sin Carne

  • 1 el Cacaopoeder
  • ½ tl Cayenne poeder
  • 1 tl Chili poeder
  • 1 tl Paprika poeder
  • 1 tl Komijn poeder

Instructies

  • Snij de parika in stukjes en zorg er voor dat alle pitjes er uit zijn
  • Verwarm de olijfolie in de hapjespan
  • Doe hier de gehakte knoflook, de overige kruiden en cacaopoeder toe
  • Doe nu het vegetarisch gehakt erbij en roer alles goed door
  • Voeg nu de in stukjes gesneden rode paprika toe
  • Deze even mee laten bakken
  • Nu de tomatenpuree en de tomatenblokjes toevoegen
  • Roer ook dit goed door elkaar, wordt het te droog voeg dan water toe (liefst warm)
  • Voeg als laatste de maiskorrels en het laurierblad toe
  • Breng dit alles aan de kook
  • Temper dan de warmte bron en laat dit dan ongeveer een uur sudderen

Notities

Je kunt natuurlijk ook verse knoflook gebruiken en pers deze dan uit boven de olie die aan het verwarmen is en zorg er voor dat die dan niet verbrand.