Boekweit Pannenkoeken

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Boekweitpannenkoeken

Een variant op de gewone pannenkoek
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: Hoofdgerecht, Ontbijt
Keuken: Nederlands, Vegetarisch
Trefwoord: Amandelmelk, Boekweitmeel, Eieren, Zoet
Porties: 4 Pannenkoeken
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Koekenpan 28 cm
  • Mixer
  • Soeplepel

Ingredi├źnten

  • 200 gr Boekweitmeel
  • 500 ml Amandelmelk
  • 3 stuks eieren
  • 1 tl Kaneel
  • Kokosolie

Topping

  • Aardbeien
  • Ahornsiroop

Instructies

  • Doe de boekweitmeel met de helft van de melk in een kom
  • Klop deze goed door elkaar met een mixer of eventueel een grote garde
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe
  • Voeg nu de rest van de melk en en kaneel toe
  • Verhit nu de pan en zet de temperatuur wat lager
  • Verhit nu een klontje kokosolie in de pan
  • Schep nu een soeplepel beslag in de pan en laat deze uitvloeien
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 3 minuten bij gemiddelde warmte goudbruin
  • Keer de pannenkoek nu om en laat deze nog even bruinen
  • Doe de pannenkoek nu over op een groot bord
  • Houd ze warm door een bord of deksel boven de pannenkoeken te plaatsen

Notities

Ik heb dit recept van Leuke Keukenrecepten en was daar geplaatst door Sandra.
Helaas is het als zo vaak het hoofdbestanddeel wel gezond  (zou zelfs glutenvrij zijn) maar dat kun je niet echt zeggen van de Ahornsiroop of het bakken in kokosolie.
Je kunt beide heel makkelijk vervangen voor zaken die stukken gezonder zijn bij kokosolie is bijvoorbeeld gewoon boter al gezonder. Maar de basis van dit recept is gewoon goed.
Je kunt ook de kaneel weglaten maar dat is persoonlijk, zelf vind ik kaneel nogal lekker.
Wel heb ik het snufje zout weggelaten, wat in het originele recept wordt genoemd !!!!