Rijst dessert met amandelmelk en bananen crème

Rijstdesert met amandelmelk en banaan crème

Een desert wat gezond en lekker is
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Diabetici, Nederlands
Trefwoord: Amandelmelk, Bananen, Rijst, Vanille
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Kookpan 18 cm
  • Spatel
  • Puddingvormpjes

Ingrediënten

  • 110 gr Rijst Desert (liefst snelkokend)
  • 0.75 l Amandelmelk Suikervrij
  • 1 stokje Vanille Of essence suikervrij
  • 1 el Suiker Of zoetstof cq. Natrena of Stevia vloeibaar

Bananen crème

  • 1 stuk Banaan klein
  • 1 el Kokosolie
  • 1 el Limoensap
  • 1 dl amandelmelk Suikervrij
  • 1 el Amandelpoeder

Instructies

  • Snijd de vanillestok doormidden (indien je geen essence gebruikt)
  • Doe de melk, rijst en het vanille stokje(of de essence) in de kookpan
  • Brengt de inhoud aan de kook. Kook deze gaar onder regelmatig roeren
  • Is de rijst gaar zet dan de hittebron uit
  • Verwijder indien gebruikt het vanille stokje
  • Doe de rijst nu over in een mengkom en laat afkoelen
  • Mix nu alle ingrediënten voor de bananen crème door elkaar
  • Spatel deze onder in de 4 pudding vormpjes
  • Nu de afgekoelde rijst er boven op

Notities

Recept heb ik gehaald van My Taste
Het was geplaatst door Kris Kookt