Gebakken Yoghurt

Gebakken Yoghurt

Gebakken Yoghurt

Indiaas nagerecht
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Gecondenseerde Melk, Slagroom, Vanille, Yoghurt Vol
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 362kcal
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Oven
  • Schaal ovenvast rond
  • Spatel
  • Schaal
  • soufflé kommetjes

Ingrediënten

  • 1 stokje Vanille of essence
  • 200 gr Slagroom
  • 200 gr Yoghurt Grieks Griekse of volle
  • 200 gr Gecondenseerde melk

Instructies

  • Snij het vanille stokje open en haal het merg eruit
  • Doe het merg en de yoghurt in een schaal en meng die goed door elkaar
  • Voeg nu ook de slagroom en de gecondenseerde melk toe
  • meng dit ook goed door elkaar er mogen geen klonten meer zijn
  • Schenk dit in 4 tot 6 soufflé kommetjes
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Plaats ze nu in een bak gevuld met water in een de voorverwarmde oven
  • Als de Yoghurt er vrij stevig uit ziet kan de oven uit, ongeveer na 15 a 20 minuten
  • Laat afkoelen in de oven
  • Als ze in de oven zijn afgekoeld kunnen ze tot gebruik in de koelkast worden geplaatst om verder op te stijven

Notities

Het is lastig om aan te geven als je essence gebruikt hoeveel. Is sterk afhankelijk van je persoonlijke smaak maar ik gebruik meestal een druppel 8 a 10.
Je kunt de kommetjes ook niet in water zetten maar mijn ervaring is dat als je dat wel doet de onderkant beter mee gaart.
Heb dit recept gemaakt met Volle Yoghurt en Griekse Yoghurt en wat smaak betreft weinig verschil maar de puddinkjes worden wel steviger met Griekse Yoghurt.
 

Nutrition

Calories: 362kcal