Aubergine met Tomatensaus en Kaas uit de oven

Aubergine met tomatensaus en kaas uit de oven

Een lekkere vegetarische uitvoering van Lasagne
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Vegetarisch
Trefwoord: Aubergine, Basilicum, Mozzarella, Parmezaanse Kaas, Peper, Tomaten saus
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen
calorieën: 194kcal
Auteur: Frans Lieshout

Benodigdheden

  • Schaal ovenvast rond
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmes klein

Ingrediënten

  • 1 stuks Aubergine Groot
  • 2,3 el Olijfolie
  • 125 gr Mozzarella
  • 1 handje Basilicum Vers
  • 2 el Parmezaanse Kaas
  • Peper naar smaak
  • 1 l Tomatensaus liefst zelfgemaakte

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de Aubergine in plakken
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrijk ze lichtjes met de olijfolie
  • Bestrooi ze rijkelijk met peper
  • Bak ze in ongeveer 15 minuten in de voor verwarmde oven tot ze zacht zijn
  • Vet ondertussen een ovenschaal in met wat olijfolie
  • Leg nu een laag Aubergine in de ovenschaal
  • Daarbovenop een laag van de in plakjes gesneden Mozarrela en de fijngesneden Basilicum
  • Dek af met tomatensaus
  • Herhaal dit tot de plakken Aubergine op zijn
  • Strooi nu de Parmezaanse kaas er op en zorg er voor dat alles is afgedekt
  • Schuif de schaal nu in de oven (200 gr) en bak deze af in zo een twintig minuten
  • Schaal en inhoud moeten goed heet worden
  • Voor serveren wel iets laten afkoelen

Notities

Ik heb dit recept uit
Easy Italian Kookboek
van
Jennifer Donovan

Nutrition

Calories: 194kcal