Video

ALLGO BUS

Gespot op 14 november 2017 de nieuwe bus van ALLGO welke op 10-12-2017 gaan rijden in Almere. Deze 15 meter lange bussen worden door KEOLIS (Voorheen Syntus) ingezet op de meeste lijnen binnen Almere.

poster
ALLGO BUS
00:00
--
/
--

 

Wat een ander wel weer verwarrend maakt is, dat ze het niet over buslijnen hebben maar metrolijnen. Veranderen doet er best veel zo zie ik bijvoorbeeld geen lijn 3 meer maar ook  bijna alle lijnen die nu nog vanuit Almere naar bijvoorbeeld Bussum rijden verdwijnen. Waarschijnlijk allemaal onder het mom van er rijdt een trein. Dat dit vervoer duurder is en dat het vooral voor mensen vanuit Almere Haven de reis een stuk langer maakt kan de Gemeenteraad kennelijk niet interesseren of in ieder geval lijkt het of ze hier geen rekening mee hebben gehouden. 

Ook dat alle metrolijnen naar Almere Centraal gaan en dat, dat hun eind en vertrekpunt is zorgt er voor dat voor menig reiziger, de reis vaak onnodig langer wordt. Tevens houd dit in dat het meer regel dan uitzondering zal worden om minimaal 1 keer over te stappen (je zal maar een rollator hebben). Ook voor de mensen die met de bus vanuit Buiten naar Haven gingen (VisaVersa) zullen vanaf dan minimaal 1 keer moeten overstappen. 

Hoe goed je ook probeert de bussen op elkaar aan te laten sluiten, zal dit overstappen voor menig reiziger een moment van nadenken worden.

Als je naar de prijs kijkt is op het eerste gezicht niet direct een argument te vinden om te denken dat het openbaar vervoer ook duurder wordt het. Maar dat is gedeeltelijk schijn. Ik gooi er nog maar eens een voorbeeld tegenaan. Iemand die in de Gouwen woont kan nu buslijn 1 pakken en is bijna meteen Almere Haven uit. In de nieuwe situatie, zoals ik het tot nu toe begrijp, moet deze eerst heel Almere Haven door dat is echt meer OV Chip geld. Voor mijzelf geld als ik nu naar Sportpark de Marken wil vanuit Almere Stad ik eerst door heel Haven moet terwijl ik voorheen buslijn 3 pakte 1 en na de steiger nog maar 1 halte ook voor mij kost dit dus extra geld. (Of gaat Metrolijn 1 links en rechtsom rijden)

Al met al wordt het openbaar wel degelijk duurder alleen zullen we het niet meteen merken als we een OV Chip gebruiken. Een beetje als de zorgverzekeraars, zeggen dat je de premies niet verhoogt maar even vergeet te vermelden dat bijvoorbeeld het aantal maximale fysiotherapie behandelingen bij de duurste aanvullende verzekering van 36 naar 30 zijn gegaan en zo hebben ze nog meer vergoedingen terug geschroefd.